Ce este MORE?

Multi Modal Optimisation of Road Space in Europe (MORE), Optimizare Multimodală a Spațiului Rutier în Europa, este un proiect de cercetare finanțat de Comisia Europeană care recunoaște că drumurile sunt din ce în ce mai aglomerate, precum şi faptul că cererea de transport devine din ce în ce mai diversă. Întârzierile și timpul variabil de călătorie pun în pericol fiabilitatea rețelei atât pentru pasageri, cât și pentru marfă. Aceasta necesită o utilizare mai eficientă a spațiului rutier, aplicând designul multimodal.

În același timp, dezvoltarea unor orașe sigure și atractive necesită încurajarea activităților stradale și reducerea supremaţiei traficului din partea urbaniștilor și a celor care planifică transportul. MORE va dezvolta concepte de proiectare care conştientizează o astfel de varietate a intereselor economice și sociale și care vor lua în calcul nevoile tuturor participanților la trafic.

Constanța este un oraș-partener al MORE. Tronsonul ce va fi analizat este ilustrat mai jos, respectiv Bulevardul I.C. Brătianu/DN3, de la intersecția cu Bulevardul Ferdinand până la intrarea pe A4, unde acesta se leagă la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

Acest sondaj este conceput pentru a identifica problemele cu care se confruntă pietonii şi participanţii la trafic pe o scurtă secțiune a coridorului rutier în discuţie, respectiv intersecția Bulevardului I.C. Brătianu cu străzile Dezrobirii și Cumpenei, precum și zona adiacentă acesteia.

Rezultatele acestui sondaj vor fi utilizate la crearea unor opțiuni de proiectare care vor încorpora opțiuni experimentale, cum ar fi utilizarea flexibilă a trotuarului și alocarea dinamică a spațiului rutier pentru a îndeplini diferite funcții. Vă informăm că aveți oportunitatea de a participa la diverse evenimente pentru dezvoltarea acestor opțiuni de proiectare la care sperăm că veți fi interesat să vă alăturați.

Harta oferă o imagine de ansamblu a întregului traseu al Bulevardului I.C. Brătianu și descrierea zonei de interes abordată prin proiect în contextul Municipiului Constanţa Planul Zonei de interes:

Traseu Bulevardul I.C. Brătianu/DN3:
Harta oferă o imagine de ansamblu a întregului traseu:
EU Flag

Acest proiect a primit finanțare din programul de cercetare și inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene în baza acordului de finanțare nr. 769276

Singura responsabilitate pentru conținutul acestui site web revine autorilor. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Nici Agenția și nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.

© Colaboratori OpenStreetMap